Кожен власник закладу громадського харчування, будь то ресторан, кафе або їдальня, знає напевно – прибутковість його бізнесу безпосередньо залежить від якості готових страв. Адже, яким би високим не був професіоналізм кухарів, або, якою б цікавою не була концепція закладу, якщо продукти немає на чому приготувати, то всі зусилля кухарів і власника виявляються марними. Саме тому ключова потреба будь-якого підприємства громадського харчування – професійне теплове обладнання з нержавіючої сталі. Якісне, безпечне і довговічне, воно допомагає приготувати велику кількість смачних і корисних кулінарних шедеврів. А купити його за найбільш прийнятною ціною можна за наступним посиланням: https://dsto.com.ua/ua/teplovoe_oborudovanie.
Теплове обладнання з нержавіючої сталі: яким воно буває?
Перші страви, гарніри, м’ясо й риба, а також випічка – всіма цими смаколиками ви зможете пригостити своїх відвідувачів, якщо на вашій професійній кухні з’явиться сучасне теплове обладнання з нержавіючої сталі, яке на ринку представлено величезним переліком найменувань. Серед найбільш затребуваних позицій:
- плити. Вони можуть бути газовими, електричними або індукційними. Яку з них обрати, вирішувати вам;
- печі. Конвекційні, мікрохвильові й вугільні, вони допоможуть швидко та якісно приготувати безліч перших і других страв;
- поверхні для смаження та жарочні шафи. З подібним тепловим устаткуванням розширювати й вдосконалювати меню – простіше простого;
- грилі. Завдяки ним ви зможете запропонувати гостям не лише смачні, але й корисні кулінарні шедеври;
- фритюрниці, чебуречниці, рисоварки тощо. Всі ці спеціалізовані агрегати дозволяти вам дивувати гостей все новими й новими кулінарними знахідками.
Купити подібне теплове обладнання – значить забезпечити кухню закладу громадського харчування професійним, функціональним й високопродуктивним устаткуванням, яке прослужить не один десяток років.
Вибір теплового обладнання: що врахувати?
Грамотно підібране теплове обладнання – запорука успішного функціонування ресторану, кафе і навіть їдальні. Адже саме воно дозволяє смачно нагодувати гостей. Саме тому до його вибору варто підійти виважено, враховуючи наступні моменти:
- спеціалізацію закладу. Цей критерій вважається одним з основних, оскільки передбачає, що будь-яка кухонна техніка, теплове устаткування – не виключення, має відповідати сфері діяльності підприємства громадського харчування. Так, наприклад, якщо харчоблок їдальні достатньо укомплектувати кількома плитами з різною кількістю конфорок, духовими шафами та поверхнями для смаженні, то для закладів, що, скажімо, спеціалізуються на приготуванні піци, цей список доведеться розширити, додавши в нього спеціальні печі;
- пропускну здатність гарячого цеху. Зараз мова йде про те, що теплове обладнання має підбиратися, виходячи з графіку роботи закладу харчування, його меню та особливостей клієнтопотоку. Не менш важливий орієнтир – коефіцієнт одночасного обслуговування. Скажімо, якщо ви розраховуєте на велику відвідуваність або плануєте організацію банкетів, в такому випадку доцільно закупити теплове обладнання, розраховане на одночасне приготування великих обсягів страв;
- функціональні можливості устаткування. Сучасні виробники пропонують для оснащення професійних кухонь агрегати двох типів: універсальні й спеціалізовані. Перші – кухонні плити, поверхні для смаження тощо – розраховані на виконання різноманітних технологічних процесів теплової обробки. Решта – грилі, макароноварки, фритюрниці і подібні – призначені для вирішення задач вузького направлення;
- репутацію виробників. Закуповувати устаткування, призначене для теплової обробки продуктів, варто лише у надійних, перевірених часом промисловців. Тільки за таких умов можна розраховувати на тривалий термін його експлуатації без виникнення будь-яких позаштатних ситуацій.
Крім того, вибираючи теплове обладнання для професійної кухні, пам’ятайте: воно має бути простим у використанні, легким в обслуговуванні та доступним для догляду й санітарно-гігієнічної обробки. Саме таким вимогам відповідає устаткування з нержавіючої сталі. Щодо його кількісних показників та технічних параметрів (продуктивності й потужності), вони мають одночасно відповідати як можливостям, так і потребам того чи іншого закладу харчування.
Втім, важливо не лише вміло підібрати теплове обладнання для кафе, ресторану чи бару, але й вдало розташувати його на харчоблоці. Найбільш доречний спосіб його розміщення на кухні – вздовж стіни або в центральній її частині по горизонтальній осі. Встановлення подібного устаткування в одну лінію не лише сприяє раціональному розподілу робочого простору, але й забезпечує максимальну зручність у процесі готування.
Занимаюсь маркетингом и продвижением корпоративных сайтов, блогов и интернет-магазинов, брендов. Иногда пишу и творю тут, на моем ресурсе.